Startsida / Kalendarium / Storregional infrastrukturdag

Storregional infrastrukturdag

Mälardalsrådet bjuder in till storregional infrastrukturdag den 7 december. Hur arbetar vi vidare inför beslutet om nationell plan för transportsystemet? Hur ökar vi bostadsbyggandet, lägger grunden för effektiva godstransporter och fortsätter utveckla vår kollektivtrafik?

Storregional infrastrukturdag

Detaljerad information

Stockholm-Mälarregionen växer. För att kunna matcha takten med jobb och nya bostäder behöver vi en välfungerande infrastruktur. Utmaningarna med kapacitetsbrister hos oss har stor betydelse för våra regioninvånare och företag. Men det påverkar också det europeiska transportsystemet som helhet.

Genom En Bättre Sits har Stockholm-Mälarregionen enats om våra prioriterade infrastrukturbehov. Hur arbetar vi vidare inför beslutet om nationell plan för transportsystemet? Hur ökar vi bostadsbyggandet, lägger grunden för effektiva godstransporter och fortsätter utveckla vår kollektivtrafik?

Tid: Torsdag 7 december kl 10:00-15:00 (kaffe från kl 09.30)
Plats: Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm.

Anmäl dig här!
Anmäl ditt deltagande senast måndag 4 december.

Under dagen diskuterar vi regionens prioriterade infrastrukturbehov, arbetet med den storregionala godsstrategin och Stockholm-Mälarregionens potential i ett europeiskt transportperspektiv.

Deltar gör bland annat Ulla-Stina Ingemarsson, nationell koordinator för TEN-T (Det transeuropeiska trafiknätet), Trafikverket och Per Olof Lingwall, nationell koordinator för CEF (Fonden för ett sammanlänkat Europa), Trafikverket. På eftermiddagen bjuder vi in till ett storregionalt samtal med riksdagsledamöterna från Stockholm-Mälarregionen under värdskap av Jessica Rosencrantz (M), vice ordförande riksdagens Trafikutskott och Pia Nilsson (S), ledamot riksdagens Trafikutskott.

Varmt välkommen till Mälardalsrådets Infrastrukturdag 2017!

  • Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm, Sverige
  • 7 dec, 10:00 – 15:00
  • Kontaktperson: Johan Hjelm