Startsida / Vår verksamhet / Storregionala mötesplatser / Private: Almedalen / Årets Mälardarling

Årets Mälardarling

Det finns många personer, organisationer och företag som på olika sätt verkar för att Stockholm-Mälarregionen ska bli en bättre plats att leva och verka på. Några av dessa uppmärksammar vi genom att utse dem till Mälardarlingar! Vem vill du nominera?

Årets Mälardarling

Årets Mälardarling är ett pris som delas ut av Mälardalsrådet. Det delas ut till en person eller organisation som genom sitt engagemang, arbete, ett projekt eller en spännande idé bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen!

Årets Mälardarling 2016 är på temat FRAMTIDENS INFRASTRUKTUR

Ett viktigt och ständigt aktuellt ämne som påverkar såväl arbetsresor och transporter som sociala utvecklingsfrågor och regionens kompetensförsörjning. Med ny och smartare infrastruktur påverkas samhället i stort och smått. Nya kommunikationsförbindelser möjliggör resor till jobb och studier. Ökad mobilitet leder till bättre matchning mellan arbetstagare och arbetsgivare. Digitaliseringen ställer nya krav på vår infrastruktur och öppnar en värld av möjligheter. Smart infrastruktur hjälper oss att möta klimatutmaningarna.

Vilken infrastruktur behöver vi för att fortsätta växa och utvecklas som en hållbar, attraktiv och konkurrenskraftig region? Hur kan framtidens infrastruktur bidra till att lösa de samhällsutmaningar vi står inför?

Priset delas ut i Almedalen under Mälardalsrådets storregionala mingel den 6 juli. Vem som helst kan nominera en kandidat!

Vem vill du nominera till Årets Mälardarling?

Årets Mälardarling 2016 är en person eller organisation som bidrar med smarta lösningar, arbetar långsiktigt och hållbart för Stockholm-Mälarregionens framtida infrastruktur och utveckling.
Vet du en person eller organisation som har goda lösningar, eller ett framgångsrikt arbete som bidrar till Stockholm-Mälarregionens utveckling – nominera hen till Årets Mälardarling 2016!

Nomineringsfasen är avslutad och Årets Mälardarling presenteras i Almedalen den 6 juli på Strandgatan 19, i anslutning till vårt mingel som pågår mellan 16.30-18.30. 

Om priset

Årets Mälardarling delas ut till en person eller organisation som på ett eller annat sätt bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen.

Priset delas ut av en jury bestående av Mälardalsrådets ordförande, Mälardalsrådets generalsekreterare samt experter inom temat för året.

Utmärkelsen Årets Mälardarling har delats ut sedan 2009 och har haft olika form genom åren. Tidigare Mälardarlingar:

  • #Ungapålandsbygden fick utmärkelsen med vårt storregionala mingel i Almedalen 1 juli 2015.
  • Skjutsgruppen fick utmärkelsen i samband med vårt storregionala mingel i Almedalen 2 juli 2014.
  • Lennart Hansson fick utmärkelsen i samband med Mälartinget i Uppsala, torsdag 30 maj 2013.
  • Streetstar fick utmärkelsen i samband med Mälartinget och Mälardalsrådets 20-årjubileum i Stockholm, torsdag 31 maj 2012.
  • Create Business Incubator Mälardalen fick utmärkelsen i samband med Mälartinget i Eskilstuna, onsdag 26 maj 2010.
  • Studentkårerna i Mälardalen fick utmärkelsen i samband med invigningen av Bandyfinalen på Stora Torget i Uppsala, fredag 19 mars 2010.
  • Revykungen Peter Flack fick utmärkelsen på Örebrogalan, torsdag 19 november 2009.
  • Fredrik Lindström, programledare och språkhistoriker, fick utmärkelsen ombord på Mälarbåten, söndag 4 oktober 2009.
  • Kerstin Lindberg Göransson, dåvarande flygplatsdirektör på Stockholm-Arlanda flygplats, fick utmärkelsen under Almedalsveckan i Visby 30 juni 2009.

Framtidens infrastruktur är viktig för Unionen Stockholm

Maria Nilsson är vice ordförande för Unionen Stockholms regionstyrelse och sitter i Mälardalsrådets jury som ska utnämna Årets Mälardarling 2016 på temat framtidens infrastruktur.

Läs mer