Startsida / Vår verksamhet / Storregionala mötesplatser / Årets Mälardarling 2017

Årets Mälardarling 2017

Det finns många personer, organisationer och företag som på olika sätt verkar för att Stockholm-Mälarregionen ska bli en bättre plats att leva och verka på. Några av dessa uppmärksammar vi genom att utse dem till Mälardarlingar!

Årets Mälardarling 2017

MatLust är Årets Mälardarling

Mälardalsrådet har utsett MatLust till Årets Mälardarling 2017, ett projekt som syftar till att stärka hållbar livsmedelsproduktion i regionen. Läs mer om MatLust här

Årets Mälardarling är ett pris som delas ut av Mälardalsrådet. Det delas ut till en person eller organisation som genom sitt engagemang, arbete, ett projekt eller en spännande idé bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen!

Vem vill du nominera till Årets Mälardarling?

Årets Mälardarling är en person eller organisation som bidrar med smarta lösningar för Stockholm-Mälarregionens utveckling. För att utveckla regionen behövs såväl idéerna och drivet som viljan att hitta samarbeten som maximerar våra insatser. Utifrån årets tema ”Drivkraft & Samarbete” söker vi en kandidat som symboliserar den drivkraft och samverkan som lyfter regionen.

Känner du till en person eller organisation som har bidragit till smarta samarbeten, eller ett framgångsrikt projekt med flera aktörer som bidrar till Stockholm-Mälarregionens utveckling – nominera dem till Årets Mälardarling 2017!

Om priset

Priset delas ut av en jury bestående av Mälardalsrådets ordförande, Mälardalsrådets generalsekreterare samt experter inom temat för året.

Årets prisutdelning sker under Almedalsveckan på Mälardalsrådets storregionala mingel den 5 juli.

Vem som helst kan nominera en kandidat!

Utmärkelsen Årets Mälardarling har delats ut sedan 2009 och har haft olika form genom åren. Tidigare Mälardarlingar:

  • Trafiklab fick utmärkelsen i samband med vårt storregionala mingel i Almedalen 2016 på temat Framtidens infrastruktur.
  • #Ungapålandsbygden fick utmärkelsen med vårt storregionala mingel i Almedalen 1 juli 2015.
  • Skjutsgruppen fick utmärkelsen i samband med vårt storregionala mingel i Almedalen 2 juli 2014.
  • Lennart Hansson fick utmärkelsen i samband med Mälartinget i Uppsala, torsdag 30 maj 2013.
  • Streetstar fick utmärkelsen i samband med Mälartinget och Mälardalsrådets 20-årjubileum i Stockholm, torsdag 31 maj 2012.
  • Create Business Incubator Mälardalen fick utmärkelsen i samband med Mälartinget i Eskilstuna, onsdag 26 maj 2010.
  • Studentkårerna i Mälardalen fick utmärkelsen i samband med invigningen av Bandyfinalen på Stora Torget i Uppsala, fredag 19 mars 2010.
  • Revykungen Peter Flack fick utmärkelsen på Örebrogalan, torsdag 19 november 2009.
  • Fredrik Lindström, programledare och språkhistoriker, fick utmärkelsen ombord på Mälarbåten, söndag 4 oktober 2009.
  • Kerstin Lindberg Göransson, dåvarande flygplatsdirektör på Stockholm-Arlanda flygplats, fick utmärkelsen under Almedalsveckan i Visby 30 juni 2009.

Klicka här för att nominera din kandidat till Årets Mälardarling.